//

У Львові відбудеться конференція,для об’єднання зусиль не байдужих до долі сиріт

Для ефективної діяльності в напрямку подолання сирітства на  рівні Львівської області  27 квітня 2012 року в приміщенні Львівської обласної ради відбудеться конференція  «Львівщина без сиріт».

 

Як зазначають представники Комісії УГКЦ у справах родини, мета такої конференції полягає в  об'єднанні зусиль у Львівській області тих осіб, які не байдужі до долі сиріт і позбавлених батьківської опіки дітей, і тих, хто працює у сфері допомоги дітям. Ініціаторами конференції виступили Альянс “Україна без сиріт ” та львівські громадські й церковні організації, зокрема: Комісія УГКЦ у справах родини, Благодійний фонд «Дитячі стежинки»,  Всеукраїнська громадська християнсько-просвітницька організація «Нова надія», Благодійний фонд «Відроджені любов’ю» та приватний дитячий будинок «Благодать» спільно з Управлінням служби у справах дітей Львівської області.

 

Найбільшу увагу на конференції планують звернути на сімейно зорієнтовані методи допомоги сиротам і дітям, які позбавлені батьківської опіки. Разом із тим великий наголос буде поставлено на роботу, що її проводять церковні та громадські організації для зменшення сирітства в області. Також буде розглянуто новітню проблему українського суспільства, пов’язаного з міграцією, - соціальним сирітством.

 

«Сьогодні пріоритетом держави у сфері захисту прав та інтересів дитини є її влаштування в сім'ю — усиновлення, опіка. Бо сім'я є тим місцем для дитини, де вона може розвиватись як повноцінна особистість. Ми віримо, що у Львівській області є багато щирих громадян, готових прийняти дитину в коло своєї родини і поділитися з нею сімейним затишком», -  розповіла п. Марія Саквук із Комісії УГКЦ у справах родини.

До участі в конференції запрошуються представники громадських та благодійних організацій, священики, представники обласної та міської влади, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сімей, дітей та молоді та всі, хто має бажання допомагати дітям-сиротам. За довідками звертатися за телефоном: 067 674 19 86 - п. Марія Саквук. 

Департамент інформації УГКЦ / www.ugcc.lviv.ua

Фото: ukranews.com