//

У Львові відбудеться екуменічний молебень

В неділю, 8 травня, на площі Ринок відбудеться екуменічний молебень. Усіх львів’ян та гостей міста запрошують взяти участь у спільній молитві всіх релігійних конфесій.

8 травня на площі Ринок зберуться настоятелі всіх церков Львова. Ініціатором проведення заходу є Львівська міська рада спільно з представниками церков міста. Під час молитви на площу Ринок буде винесена Ікона Львівської Богородиці, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівськох міської ради.

«Під час молитви ікона буде стояти на сцені. Всі, хто візьме участь у молебні, зможуть помолитись до Львівської Богородиці», - зазначив начальник управління культури Андрій Вороновський.


Довiдка ZAXID.NET

Ікона Львівської Богородиці є одною з найцікавіших та найзагадковіших пам'яток української церковної культури. Символічно, що даруючи свою Милість та Материнську опіку місту, Пресвята Богородиця Одигітрія упродовж всієї історії благословляла Своєю благодатною присутністю усі традиційні громади Львова - православну, оскільки була написаною у традиції та зусиллями саме православного іконописця, католицьку, адже саме з часу освячення у Латинському кафедральному соборі маємо першу задокументовану її дату, вірменську, оскільки упродовж тривалого часу вірменські архієпископи зберігали святиню. Зараз ікона перебуває в музейній каплиці Львівської галереї мистецтв.

Джерело: ZAXID.NET