//

У Львові в день Збройних Сил України військові взяли участь у спільній молитві

6 грудня 2012 року в гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла м. Львова зібралися військові капелани, особовий склад та курсанти Львівської академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного і Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут.

 

Божественну Літургію очолив митрополит Львівський Ігор Возьняк разом із єпископом Михаїлом Колтуном, керівником Департаменту Патріаршої курії у справах душпастирства силових структур України. Після Літургії представники Церков, які душпастирюють серед військовослужбовців Львівщини, прочитали молитви за українське військо і благословили всіх присутніх військових та їхні родини. В екуменічній молитві за військо взяли участь капелани від УГКЦ, РКЦ, УПЦ КП, УПЦ та Вірменської Апостольської Церкви.

 

З нагоди свята від імені Центру військового капеланства були нагороджені золотим хрестом генерал-майор Ганущак Віктор Іванович, в. о. командувача Західного оперативного командування, та п. Юрій Бубес, голова правління концерну «Електрон» за заслуги у справі поширення християнських цінностей у середовищі військовослужбовців та підтримці військового капеланства.

 

Вітаючи із 21-ю річницею створення Збройних Сил України, військовий єпископ Михаїл Колтун наголосив, що «найміцніша зброя – це є дух війська, який є позначений миром Божим і це дає сили та наснаги володіти усім військовим мистецтвом, щоб бути зрозумілим перед усіма людьми». Відтак єпископ заохотив військовослужбовців «заявити всім людям про готовність берегти мир, взаєморозуміння, про старання плекати братню любов і пошану до людини від найменшого до найстаршого, який живе у цьому світі, для яких ми служимо».

 

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії