//

У Львові суд вирішить питання щодо видворення з України лідера секти

Невдовзі Апеляційний суд Львівщини розгляне апеляцію громадянина Чехії, лідера нелегальної релігійної групи Антоніна Догнала на рішення суду першої інстанції щодо його видворення за межі України.


 

Про це 20 червня на прес-конференції повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк.

 

«Є рішення суду першої інстанції, на яке пан Догнал подав апеляцію. Коли буде рішення суду другої інстанції, який підтвердить, тоді ми зберемо документи, скеруємо до СБУ. Питаннями видворення людей з України займається виключно СБУ», – сказав Рудяк.

 

Він зазначив, що дата розгляду апеляції вже призначена.

 

За словами міліціонера Львівщини, досі в міліції не було зафіксовано ні одного правопорушення за участі групи Догнала. «На сьогодні зафіксовано – за намагання блокування роботи газети «Експрес», – повідомив Рудяк.

 

Нагадаємо, 19 липня 2011 року на території Шевченківського району Львова працівниками міліції був затриманий громадянин Чехії і лідер нелегальної релігійної групи Антонін Догнал.

 

Як повідомлялося, 19 липня пізно ввечері стався інцидент біля приміщення колишньої каплиці отців редемптористів на вул. Плуговій, 6 у Львові. Громадянин Чехії і лідер нелегальної релігійної групи Антонін Догнал вдарив у голову місцеву мешканку, в результаті чого вона отримала струс мозку і забій щелепи. Після цього він був затриманий працівниками міліції. При цьому чинив опір, і лише за допомогою спецпідрозділу «Беркут» його посадили в машину міліції.

 

15 червня понад три десятки членів незареєстрованої «секти Догнала» із незрозумілими вимогами захопили декілька приміщень редакції газети «Експрес» і утримували їх впродовж більш як двох годин.

 

Джерело: ЗІК