//

У Львові розроблятимуть стратегію праці з дітьми в інтернатах і дитячих закладах

Капелани Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ з благословення Владики Ігора (Возьняка) та за підтримки Львівської міської ради, 22 жовтня 2011 року проведуть Конференцію з питань систематичної праці у сиротинцях, школах-інтернатах та дитячих будинках міста Львова і області, завданням якої є розробити спільну стратегію ефективної роботи з дітьми в інтернатах і дитячих закладах.

 

У конференції участь візьмуть представники громадських організацій, благодійних фондів, парафіяльних спільнот, дошкільних та навчальних закладів, а також соціальних служб міста і області.


«Конференція допоможе нам побачити ситуацію по роботі, яка ведеться з дітьми в інтернатах та дитячих закладах Львова та Львівської області, - розповідає о. Роман Прокопець, головний капелан сиріт у Львові. – Ми прагнемо налагодити ефективну співпрацю з координаторами релігійних спільнот волонтерських рухів та громадських організацій і сподіваємося, що вислідом конференції буде утворення координаційної ради».

 

В рамках конференції обговорюватимуть питання пост-інтернатної адаптації підлітків та молоді до соціально-побутових аспектів життя; створення мережі обміну інформації між координаторами ГО та християнських спільнот; формування спільної бази даних організацій, благодійних фондів, місій, соціально-суспільних організацій у сфері сирітства.

 

У програмі зустрічі відбудеться низка презентацій, а саме: проектів діяльності Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ; дитячого будинку сімейного типу сестер Пресвятої Родини із с. Бібрка; Асоціації – Моя Родина»; презентація отців Салезіян – Родинний дім «Покрова»; Презентація катехитичної програми семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та інших соціальних ініціатив.

 

Варто пригадати, що 6 листопада цього року слов'янські Церкви усього світу візьмуть участь у проведенні Дня молитви за сиріт в рамках міжнародного дня Orphan Sunday. Вагомим внеском Львівської Архиєпархії у цей молитовний захід буде конкретна праця у цій ділянці соціального служіння, адже, як розповів о. Роман, під час обговорень у робочих групах, планується обрати п’ять об’єктів із дитячих та навчальних закладів і максимально реалізувати стратегію спільної роботи.

 

Усі бажаючі можуть долучитись до обговорення та вирішення питань, а також до практичного втілення напрацьованих ідей.

 

Зустріч відбудеться у приміщенні мерії міста Львова, (велика сесійна зала, ІІ поверх)

 

Контактні особи:

о. Роман (головний капелан сиріт у Львові) – 097-29-53-606

с. Михаїла (відповідальна за проект від ЛМР) – 097-66-84-845


о. Павло Дроздяк
прес-секретар Львівської Архиєпархії

 

 

У програмі конференції:

9:00 – реєстрація учасників;

10:00 – благословення Владики;

10:10 – презентація проектів ЦОС;

10:20 – представлення спільнот-учасників (фото або відеоматеріали до 5 хв.);

11:30 – представлення волонтерського руху ЦОС – «Руки допомоги»;

11:40 – перерва на каву;

12:00 – 13:30 – обговорення та розпрацювання програми та схеми діяльності.

 

ДОВІДКА:

Центр опіки сиріт, заснований при Львівській Архиєпархїі УГКЦ 1 червня 2009 р. Цільовою аудиторією Центру є діти-сироти дошкільного віку, сироти з шкіл-інтернатів Львова та області, а також сироти з вищих навчальних закладів.

 

Дбаючи про духовну опіку сиріт, о. Роман та інші волонтери центру щотижня відвідують дитячі будинки, допомагають дітям навчатися і корисно проводити вільний час. Волонтери центру заохочують студентську молодь стати хресними батьками дітей, які ще є неохрещеними.

 

У проекті Центру є створення гуртожитку для сиріт, створення груп професійної орієнтації (курси перукарів, закрійників…), допомога та підтримка студентам-сиротам.

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/