//

У Львові проведуть футбольний проект "Львівська копанка"

У Львові впродовж жовтня-грудня 2011 року відбуватимуться спільні турніри з футболу, що проводитимуться в межах проекту «Львівська копанка», який започаткувала мерія в співпраці з Молодіжною комісією Львівської архиєпархії.

 

«Ми популяризуємо здоровий спосіб життя серед молоді та дітей, плануємо провести ряд заходів на наступний рік», - наголосила начальник управління молоді сім’ї та спорту Наталка Федорович.

 

Це не перший приклад співпраці молодіжних та юнацьких клубів з УГКЦ. За словами голови Молодіжної комісії Львівської архиєпархії о. Тараса Миляна, ідея виховання молоді через спорт є дієвою, адже такий популярний вид спорту як футбол дозволяє нам забрати хлопців з вулиць та показати їм гарний приклад. «В свою чергу ми заохочуємо дітей корисними призами», - зазначив він. Переможці отримують м’ячі, іграшки, а також квитки в аквапарк.

 

Організатори проекту хочуть залучити до співпраці спонсорів та приватних осіб, аби  наступного року змагання мали більший масштаб, а переможців нагороджували дійсно цінними призами.

 

В межах проекту відбудуться футбольні турніри за участі парафіяльних команд, а також заплановано проведення низки турнірів серед священнослужителів, журналістів, чиновників та представників інших професій.

 

Програма футбольних турнірів:

 

    13 жовтня відбудеться фінальний тур з міні-футболу серед УДЮМКів Львова.

 

    15 жовтня відбудеться турнір до Дня Покрови серед підлітків,  в якому візьмуть участь чотири парафіяльні команди.

 

    22 жовтня – турнір з футболу для молоді, в якому позмагаються 2 парафіяльні команди та 2 команди управління молоді, сім’ї та спорту.

 

    24-27 жовтня – турнір з футзалу «Наші герої в наших серцях», в якому позмагаються команди священиків, чиновників та журналістів.

 

    19 листопада відбудеться турнір з футболу до Дня студента, в якому позмагаються 2 парафіяльні команди та 2 команди управління молоді, сім’ї та спорту.

 

    10 грудня – турнір до всесвітнього дня футболу, у якому візьмуть участь 6 команд УДЮМКів та 2 команди УГКЦ.

 

Завершить цей рік турнір з футзалу до свята Миколая 17-18 грудня, в якому візьмуть участь 6 команд УДЮМКів та 2 команди УГКЦ.

 

В рамках проекту «Львівська копанка» також заплановано проведення турнірів пам’яті Р.Шухевича, Є.Коновальця, С.Бандери, до дня міста та Незалежності.

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/