//

У Львові презентували фільм про монашество "Сіль"

Небуденною подією в житті УГКЦ ознаменувалася неділя 23 жовтня 2011 р. В «Кінопалаці Копернік», (м. Львів, вул. Коперніка,9) зібрались представники усіх монаших спільнот нашої церкви, священики та численні миряни, щоб взяти участь у прем’єрному перегляді документального фільму про монашество «Сіль».

 

У вступному слові Голова Комісії УГКЦ у справах монашества, о. Петро Баран, привітав усіх присутніх, розповів про ідею створення цього фільму, та зачитав звернення автора фільму Маріанни Кузан, яка не була присутньою на прем’єрному показі, адже перебуває на навчанні у Римі, в Папському Університеті «Santa Croce, на факультеті соціальних комунікацій.


Про роль монашества у сучасному секуляризованому суспільстві говорив ректор УКУ о.д. Борис Гудзяк.

 

Проректор з питань призначення та місії УКУ Мирослав Маринович детально проаналізував фільм, та застановився над значенням цього фільму для пересічного глядача - мирянина.

 

Важливість появи цього фільму в житті УГКЦ потвердив Преосвященний владика Венедикт, у своєму слові після прем’єри.

 

Як відомо рік 2010-2011, Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви проголосив Роком християнського покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя.

 

Головною метою проголошення Року покликання до богопосвяченого життя є: повніше висвітлити мирянам суть монашого життя, активізувати самих богопосвячених осіб до витривання у покликанні та молитовне єднання заради повної реалізації їхнього особливого завдання у Церкві.

 

Після перегляду фільму можемо сміливо потвердити, що документальний фільм «Сіль», є вагомим підсумком діяльності Комісії у справах монашества за цей рік.


Віра Ценглевич
Прес-служба Львівської архиєпархії

 

Довідка:

 

Творчий доробок Маріанни Кузан.

 

«Квіти Бога» - фільм про згромадження сестер Святого Йосифа ОПДМ (2009 рік) DVD-версія;

«Збудована вірою» - фільм про підпілля УГКЦ (2009 рік)  DVD-версія;

“Україна//Грузія – паралелі” - 4-х серійна документальна спроба простежити подібності у історичних та культурних долях обох країн (ефір на ТРК ЕРА, 2007 рік);

Дорога віри – ТЕЗЕ – проща довіри” – міжнародна екуменічна зустріч християнської молоді в Загребі (Хорватія) (ефір на ТРК ЕРА,  2007 рік)

Брала участь (співавторство) у створенні фільму «В гостях у одного українця» - про Віктора Ющенка і його сім'ю (ефір на ТРК ЕРА, 2004 рік);

«На землі, поцілованій Богом» - про українських заробітчан в Італії (ефір на ТРК ЕРА, 2003 рік);

«Апостоли нового тисячоліття» - про участь українських прочан в міжнародній прощі до Риму і зустріч з Папою Римським Іваном Павлом ІІ (ефір на УТ-1, 2000 рік).

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/