//

У Львові освятять новий Колегіум Українського католицького університету

26 серпня о 17:30 у Львові відбудеться освячення студентського Колегіуму Українського католицького університету. Студенти УКУ невдовзі житимуть у новозбудованому Колегіумі, який є унікальним не тільки для Львова, а й для всієї України.


Адміністрація Університету має намір відійти від «гуртожитських» підходів, будуючи Колегіум на зразок європейських та американських коледжів із колегіальною культурою та атмосферою. Тут проживатиме близько 200 студентів, викладачі-куратори, сестри-редимптористки. Будуть у Колегіумі також окремі квартири  для осіб з особливими потребами та гостьових професорів. Кожну група із 25 студентів супроводжуватиме куратор-наставник.

Колегіум – це перша споруда університетського містечка Українського католицького університету, що на вул. Стрийській. Незабаром тут також постануть багатофункційний академічний будинок, університетська Церква, пасторальний центр, бібліотека та інформаційний центр.


«Колегіум має стати середовищем для навчання, виховання, творчості та духовного життя, простором формування, спілкування, праці та відпочинку для його мешканців, – зазначає ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк. – Це унікальний архітектурний проект, над яким працюють архітектори зі світовими іменами. І Колегіум, і незабаром увесь комплекс університетського містечка стануть перлиною сучасної забудови Львова». 

У будівлях університетського містечка, за словами ректора, мають втілитися три духовні динаміки: свідчення, служіння, спілкування. «Ми хочемо переосмислити те, чим є університет, і робити його не тільки місцем навчання, а й середовищем, де люди відважуються свідчити та вчаться бути свідками одне для одного. В УКУ ми прагнемо творити атмосферу, в якій людина почувається добре, утверджується, тут набирає рельєфу її тотожність, розкриваються та розвиваються таланти».


26 серпня на площі перед Колегіумом  (вул. Стрийська, 29) відбудеться чин благословення Колегіуму, який очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Опісля – мистецька програма за участю симфонічного оркестру «INSO-Львів» та виступ Тараса Чубая і гурту «Плач Єремії».

Додамо, що у вересні 2010 року Блаженніший Любомир (Гузар) разом з єпископами та священиками УГКЦ освятив наріжний камінь першої будівлі університетського містечка УКУ. На тому ж місці, яке під час візиту до України благословив Блаженний Папа Іван Павло ІІ.


Прес-служба УКУ

 

Програма заходів з нагоди архиєрейських свячень о. Бориса Ґудзяка та посвячення студентського Колегіуму УКУ

 

Програма заходів з нагоди
архиєрейських свячень отця Бориса Ґудзяка
та посвячення студентського Колегіуму УКУ

Субота, 25 cерпня 2012 р. Б.

Філософсько-богословський факультет УКУ, вул. Хуторівка, 35а

13:00-16:00 – Семінар Інституту релігії та суспільства УКУ «Для вас я єпископ, з вами я – християнин». (Програма семінару)

Архикатедральний собор св. Юра, площа Святого Юра, 5
18:00–19:30 – Чин архиєрейського найменування отця Бориса Ґудзяка. Вечірня

Церква блаженних новомучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29
20:00–23:00 – Молитовний хід зі свічками від університетської церкви до Колегіуму.
Студентська ватра і дружня розмова з владикою-номінатом

Неділя, 26 cерпня 2012 р. Б.

Архикатедральний собор св. Юра, площа Святого Юра, 5
11:00–13:45 – Архиєрейська Божественна Літургія та чин архиєрейської хіротонії отця Бориса Ґудзяка

Площа перед колегіумом УКУ, вул. Стрийська, 29
17:30–17:55 – Чин благословення Колегіуму
18:00–20:00 – Мистецька програма за участі симфонічного оркестру «INSO-Львів». Виступ Тараса Чубая і гурту «Плач Єремії»

Понеділок, 27 cерпня 2012 р. Б.

Церква блаженних новомучеників УГКЦ, вул. Стрийська, 29
10:00–12:00 – Архиєрейська Божественна Літургія Преосвященного Владики Бориса (Ґудзяка)

Філософсько-богословський факультет УКУ, вул. Хуторівка, 35а
14:00-16:00 – Вручення премії «Ad Fontes»

Телефон для довідок: (+38/032) 240-99-40 (секретаріат). E-mail:ucu@ucu.edu.ua.