//

У Львові освячено каплицю гарнізонного храму

27 лютого Високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський здійснив Чин освячення каплиці Храму Свв. Апп. Петра і Павла, котра знаходиться у крипті храму.

 

Відтак розпочалась святкова Божественна Літургія, яку очолив Архиєрей у співслужінні з о. Степаном Сусом, головою Центру Військового Капеланства та о. Тарасом Михальчуком, капеланом ліцею ім. Героїв Крут. Разом із духовенством на Літургії молилась чисельна громада міста. Участь у святковому богослужінні взяли представники обласної та міської влад, члени наглядової ради храму Свв. Апп. Петра і Павла, а саме: Начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Ткачук Павло, Побурко Андрій, Міненко Павло, Зафійовський Роман.

 

Звертаючись до молільників, Владика Ігор висловив вдячність усім, хто долучився до справи передачі храму у власність Львівської Архиєпархії УГКЦ, та висловив сподівання, що вже в скорому часі богослужіння будуть відбуватися у головному приміщенні храму. В свою чергу отець Степан Сус подякував Львівському Архиєреєві за його постійну підтримку та заангажованість до справи віднови діяльності храму, а також усім, хто в різний спосіб цьому сприяє. По завершенні літургії о. Степан Сус презентував присутнім інтернет-сайт храму, де кожен відвідувач може знайти найновішу інформацію про віднову святині, а також пам’ятні листівки, які видали військові капелани з цієї знаменної події.

 

Завершилось святкове дійство спільною знимкою на пам’ять.

 

Сподіваємось, що дана подія стане початком нового періоду цієї славної львівської святині, яка впродовж стількох десятиліть була недоступною для громади вірних. Одним із головним призначень храму є використання його як гарнізонної святині для військових Львова.

 

Джерело: www.kapelanstvo.com.ua