//

У Львові освітлять храм Петра і Павла

Цієї неділі у Львові відбудеться «Свята Світла». Під час святкування урочисто відкриють оновлене зовнішнє декоративне освітлення церкви Святих Петра і Павла.

 

Нове сучасне освітлення підкреслить всю могутність та неповторність віковічної історичної споруди, йдеться у повідомленні  прес-служби Львівської міської ради.

 

Цей проект є результатом тристоронньої співпраці між Львівською міською радою, консульством Королівства Бельгії у Львові та компанією «САН ІнБев Україна».

 

На урочисте відкриття запрошено керівництво міста та представників посольств та консульств іноземних держав.

 

У святковій програмі візьмуть участь лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка – Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик», струнний квартет Viva String Quartet, а також відбудеться виступ фаєр-шоу балету. Крім цього, всіх гостей заходу чекають приємні сюрпризи, обіцяють організатори.

 

Довідка:

Храм Святих Верховних Апостолів Петра і Павла – костел ордену Єзуїтів на вулиці Театральній, споруджений у 1610–1630 рр. архітектором єзуїтського ордену Джакомо Бріано. Це – перша пам'ятка барочної архітектури у Львові та одна з перших у Східній Європі. У 2010 році за рішенням Львівської міської ради храм передано у власність Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ Української Греко-Католицької Церкви.


Джерело: ZAXID.NET