//

У Львові обговорили важливі теми катехитичного служіння в УГКЦ

В Українському католицькому університеті, що у Львові, 8 березня 2012 року представники Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства (КГВА) УГКЦ укотре зібралися, щоб обговорити нагальні напрямки катехичного служіння.

 

Так, учасники засідання розглянули проект «Душпастирського катехитичного порадника», який пройшов уже богословську та літературну редакцію. За словами о. Михайла Гарвата, голови Катехитичної комісії УГКЦ КГВА, це видання буде представлено на черговому Синоді Єпископів УГКЦ.

 

Учасники робочої зустрічі ділилися своїм досвідом початку відзначення Року Святих Таїнств. Стало відомо, що у Стрийській єпархії УГКЦ щотижня транслюють радіопередачі, в яких розповідають про Святі Таїнства, а також  проводять нічні чування в катедральному соборі, на яких акцентують увагу на Таїнствах. У Львівській архиєпархії УГКЦ інші комісії УГКЦ долучилися до співпраці у відзначенні Року Святих Таїнств. Зокрема Євангелізаційна комісія архиєпархії проводить Школу духовності, тематика якої пов'язана із Святими Таїнствами, а Молодіжна комісія організовує нічні чування на тематику Таїнств.

 

Про катехуменат, концепція якого було прийнята Синодом Єпископів УГКЦ і який є частиною Стратегії розвитку Церкви на період до 2020 року, розповіла с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. За її словами, катехуменат допоможе організувати катехизу як для дітей, так і для дорослих.

 

Наостанок представники Комісії вирішили створити робочу групу, яка працюватиме над організацією проведення катехитичних програм. Цю групу очолить с. Луїза Цюпа.

 

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ