//

У Львові обговорили програму проведення християнських таборів в УГКЦ на 2012 рік

Щоб допомогти священикам у практичній катехитичній діяльності в УГКЦ працюють над документом «Душпастирський катехитичний порадник». Він містить розділи щодо молитовного, суспільного, родинного та соціального життя парафії і, зокрема, допомагає у проведенні християнських таборів у парафії. Узгоджено також тему християнських таборів на 2012 рік, який буде Роком Святих Таїнств.

 

Про це сказав о. Михайло Гарват, голова Митрополичої катехитичної комісії УГКЦ, під час засідання комісії в Брюховичах на Львівщині, яке проходило від 6 до 8 жовтня 2011 року. Учасниками засідання були представники Львівської архиєпархії, Стрийської, Коломийсько-Чернівецької, Самбірсько-Дрогобицької, Тернопільсько-Зборівської, Бучацької та Сокальсько-Жовківської єпархій УГКЦ.

 

Досвідом проведення таборів в сільських парафіях поділилися о. Михайло Микитчин зі своєю дружиною Лесею з с. Заріччя на Жидачівщині. «Хоч парафія невелика, та все ж, на таборі збирається до сорока дітей. Провідники нашого табору проходять спеціальне навчання. Батьки усвідомлюють переваги християнського табору, долучаються до його організації та фінансово підтримують його», – ділиться досвідом о. Михайло.

 

«В Тернопільсько-Зборівській єпархії Владика Василь (Семенюк) видав декрет, який зобов’язує священиків спрямовувати 10% парафіяльного доходу в душпастирство дітей та молоді, – сказав Роман Демуш з Тернопільської духовної семінарії УГКЦ. − У цьому році єпархія відкрила таборовий дім в Карпатах. Табір покликань зібрав 150 юнаків, окремий табір організували для Марійських та вівтарних дружин. У містах та районних центрах єпархії відбулися табори «Веселі канікули з Богом».

 

«Стрийська єпархія проводить християнські табори із спортивною складовою, – відзначив о. Олег Кобель, координатор єпархіальних таборів. − Такі табори відбуваються в смт. Журавно на Львівщині в дитячому санаторію. Особливістю таборів є те, що поряд з катехитичними заняттями діти та молодь вправляються у спортивних вправах і змаганнях на досягнення результату».

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ