//

У Львові молодь роздумує, як поєднати політику і мораль

«Ті, хто хоче розділити політику і мораль,
ніколи не зрозуміють по - справжньому ні того, ні іншого»
Англійський політик і публіцист Джон Морлі.

«Як поєднати політику і мораль?»,- відповідь на це запитання намагаються віднайти учасники першої в Україні молодіжної школи Європейської християнської політичної мережі, яка триває у Львові з 9 до 13 січня 2011 року.

Молодь з 10 країн світу дискутують над проблемою моральності у владі, а також, про те, якою б мала бути реакція Церкви на виклики сьогодення. Організаторами зустрічі є Європейська Християнська політична молодіжна мережа (ЕСPYN) та ВМГО «Християнсько-Демократичний Союз Молоді» (ХДСМ).

В рамках школи, учасники мали можливість 12 січня 2011 року зустрітися з преосвященнішим владикою Венедиктом (Алексійчуком) єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ у Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Після короткої молитви, владика Венедикт звернувся до усіх присутніх із словом у якому наголосив, що лише життя у Бозі, дає людині відповіді на те, як має поступати в політиці, економіці та моральності. «Кожен має звільняти своє серце від зла, пізнавати себе самого і змінювати найперше себе, а відтак світ навколо», - сказав владика.

Під час зустрічі, свої запитання мали можливість поставити молоді люди, яких цікавили: різниця між Українською Греко-Католицькою Церквою і Православними Церквами, стосунки церкви і держави в Україні, про становище УГКЦ поза державою.

На завершення владика уділив усім архиєрейське благословення і побажав плідного навчання у молодіжній школі Європейської християнської політичної мережі.

о. Павло Дроздяк, прес-секретар Львівської Архиєпархії