//

У Львові молилися за невідомих жертв часів Другої Світової Війни

8 травня 2012 року спільно молилися представники різних християнських спільнот на місці «Трьох Хрестів» - поховання невідомих жертв часів Другої Світової Війни, що на Янівському цвинтарі міста Львова.


Організований захід був Комісією УГКЦ Справедливість і Мир спільно із молодіжною організацією «Українська молодь Христові». Серед нечисельних учасників акції були представники духовенства Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Вірменської Апостольської Церкви, Євангельських християн баптистів «Віфанія», спілки Політв᾽язнів Львівського осередку, міської мерії, представники молодіжних організацій та військового капеланства УГКЦ.


Після спільної молитви-панахиди за усопших жертв, присутні почули слова-роздуми з приводу пам᾽яті та розуміння подій Другої Світової війни від представників різних спільнот.


Важливим зауваженням поділився заступник міського голови міста Львова з гуманітарних питань, п. Василь Косів. Він, зокрема, зазначив, що дана акція, напевне найменша за своєю чисельністю, що відбувається цими днями у Львові, але найважливіша за своїм наповненням та значенням.


Представник євангельських християн баптистів Олександр Савченко відзначив важливість звернення уваги на події війни у світлі спасенного діяння Христового, як можливості прощення, зцілення і спрямування власних зусиль на взаємне примирення і злагоду.

 

В свою чергу о. Олег Лука, референт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир, яка ініціює всеукраїнську Акцію «День пам᾽яті» цього року, звернувся до присутніх із словом, в якому вказав на три головні корені особистого і суспільного розвитку як внутрішнього так і зовнішнього. Серед них – «любов» як джерело всякого добра, а тому і спільна молитва є добрим інструментом для плекання цього кореня. З любові можливим стає «прощення», як елемент зцілення і оздоровлення особи, а також усіх тих моментів минулого і теперішнього, які можуть ранити та бентежити. А з цих двох, похідним у своєму природному процесі стає «мир», примирення.  І як головні, ці три джерела є запорукою благоустрою як на рівні особи, так і суспільства загалом. 


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир