//

У Львові духовенство і медики молились за недужих ВІЛ/СНІДом

30 листопада, в рамках конференції на тему: «Роль Церкви у подоланні ВІЛ/СНІДу», яка відбулась в приміщенні філосовсько-богословського факультету УКУ, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор очолив молебень за недужих цією страшною хворобою.

 

Разом з Архиєреєм молились учасники конференції: духовенство, медики, науковці та усі небайдужі до цієї недуги.

 

По завершенні молитви, на початку зібрання зі своїм словом до присутніх звернувся Високопреосвященний владика Ігор. «Нам прикро стверджувати про те, що Україна у цій ділянці хвороби (ВІЛ/СНІД) посідає 5-6 місце, а це означає, що у нас багато осіб помирає від згаданої недуги, потім, брак медикаментів, байдуже та упереджене ставлення до таких осіб, цим замало переймаються особи вищого рангу держави, вкінці, легковажність Заповідей Божих - приводить багатьох до тяжкого захворювання ВІЛ/СНІД-ом» - сказав у своєму слові Архиєрей. Шукаючи шляхи подолання хвороби, владика додав: «Можливо, було б добре, як водиться така практика за кордоном в деяких країнах, знаходити щирих волонтерів, щоб робили збірки, просто, на площах й вулицях міст, а потім проголошували це у пресі та телевізії чи Інтернеті про зібрані кошти та гідне їх використання».

 

Відтак, конференція продовжилась виступами священиків та спеціалістів, що мають досвід праці з хворими недугою ВІЛ/СНІД.

 

Варто зазначити, що серед присутніх були представники Православних та Римо-Католицької Церков, що свідчить про єднання зусиль у боротьбі проти цієї страшної недуги.

 

Завершилось засідання працею в секціях і висновком, що хвороба не повинна відкидати інфікованих осіб на узбіччя суспільства.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії