//

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа стартував осінній семестр 2012/2013 академічного року

Традиційно інтродукція у новий Академічний рік у ЛДС триває до середини другої декади вересня, попри те, що в цей же час семінарійна спільнота веде активне духовно-молитовне і академічно-лекційне життя. Рівно ж за традицією ЛДС закінчується інавгурація нового Академічного року торжественною інавгураційною Літургією та осінніми реколекціями.

 

Цей рік не є і не стане винятком. Зокрема перша частина інтродукції в активне духовно-академічне життя в ЛДС вже відбулася. Вона, як і завжди, ознаменувалася спільною молитвою Семінарії.

 

Зокрема в неділю, 2 вересня ввечері після повернення в рідні стіни семінаристи молилися Вечірню, яку очолив ректор ЛДС прот. Миколай Фредина.  Після Вечірні отець-ректор представив спільноті нового духівника ЛДС – єромонаха Олександра-Августа (Чумакова),СДБ.

 

У понеділок ректор, у співслужінні отців-настоятелів, відслужив Святу Літургію, за якою молився за успішний Академічний рік для спільноти Семінарії, та на закінчення якої прочитав молитву за успішне навчання та окропив братію свяченою водою.

 

У вівторок, 4 вересня в ЛДС традиційно, як і кожного першого вівторка місяця, молилися за Патріярха  і жертводавців.

 

В рамках інтродукції спільноти в новий Академічний рік запланована велика кількість заходів. Зокрема, у п’ятницю 7 вересня, о 19:00 у крипті  Митрополичого собору Святого Юра спільнота ЛДС молитиметься за упокій свого колишнього ректора – Патріярха Йосифа.

 

У суботу, 8 вересня в стінах ЛДС відбудеться студентська конференція, приурочена до проголошеного в УГКЦ року пам'яті Слуги Божого Патріярха Йосифа, в якій з доповідями виступлять студенти-представники всіх семінарій УГКЦ в Україні.

 

У п’ятницю, 14 вересня в ЛДС відбудеться презентація Меморіального комплексу отцю Маркіянові Шашкевичу, який буде збудований на Білій Горі в с. Підлисся.

 

Також у рамках інавгурації Академічного року в ЛДС очікується візит відомого релігійного письменника Бруно Ферреро.

 

Завершальним акордом Інавгураційних заходів стануть реколекції, які триватимуть  з 20 до 23 вересня, і які для семінаристів проведе отець Володимир Ольшанецький – адміністратор храму Всіх Святих Українського Народу м. Львова.

 

Також у рамках реколекцій ЛДС відвідає владика Борис – ректор УКУ. Преосвященний владика відслужить в Семінарії архієрейську Літургію, поспілкується зі студентами, а також матиме зустріч з ректоратом ЛДС.

 

У неділю 23 вересня в Семінарію завітає кир Ігор – Архієпископ і Митрополит Львівський. Владика очолить інавгураційну Літургію, а також освятить підрясники студентам II курсу ЛДС.

 

Володимир Мамчин,
Медіа-Центр ЛДС