//

У Львівській Архиєпархії висвячено нового священика

«Маємо сьогодні величне свято Входу Господнього до Єрусалиму, також маємо сьогодні ще одне свято, яке сьогодні Господь нас сподобив - народження нового священика» - сказав владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії після ієрейського рукоположення о. Тараса Жеплинського в храмі св. обручника Йосифа (м. Львів, вул. Залізняка), яким опікуються сестри Милосердя св. Вінкентія, у Квітну неділю, 8 квітня 2012 року.

 

Отець Тарас Жеплинський є випускником програми «пізніх покликань» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа 2011 року. Своє навчання в Семінарії та дияконське служіння о. Тарас вдало поєднував з викладацькою діяльністю в Національному Університеті «Львівська політехніка» де останній час служив, як студентський капелан та навчав студентів і викладачів цього закладу євангельських істин під час лекцій.

 

Разом з Архиєреєм в цей особливий для нового пресвітера день молилися ієрм. Петро Баран, ЧНІ, настоятель храму св. обручника Йосифа, парох храму Вознесіння Господнього ( м. Львів. вул. Володимира Великого) прот. Володимир Фарат, який розвинув покликання майбутнього священнослужителя.  о. Тарас є духовним вихованцем священоієрея Володимира, також довший час майбутній отець був учасником парафіяльного хору храму Вознесіння. Також разом з новопоставленим священиком в цей день молилися викладачі та студенти Львівської Політехніки, родина о. Тараса, та представники спільноти «Віра і світло», членом якої довгий час був неопресвітер.

 

Під час Архієрейської Літургії у своєму слові, яке розпочало триденні реколекції на парафії св. обручника Йосифа владика Венедикт запросив усіх присутніх до роздумів над першим рядком молитви св.. Єфрема Сиріна: «Господи і Владико життя мого. Духа лінивства, недбайливости, властолюбства й пустомовства віджени від мене». Звертаючи увагу на ці слова, Архиєрей наголосив: «Кожен з нас має досвід розрізняти ці бажання, які ми маємо, якщо приходять якісь злі, недобрі, погані думки, які віддаляють нас від Бога, які приносять в наше життя розбиття і багато іншого маємо ці думки близько не пускати, це є дуже важливо! І тому в цій молитві Єфрема Сиріна ми починаємо звертати на це увагу, і в цьому вже першому проханні просимо Бога, щоби звільнив нас від цих думок, бажань і пристрастей. І перше, що ми просимо Бога, це звучить від лінивства…» – сказав Преосвященний владика Венедикт.

 

По завершенні Богослуження Архиєрей привітав  новопоставленого священика та побажав о. Тарасу Жеплинському «міцної витривалості на дорозі служіння, бо це служіння має свої радості і тягарі. Нехай ця свідомість і пам’ять про Ваше покликання буде завжди у Вашому житті» - сказав владика Венедикт.

 

Опісля Архиєрей благословив вербові галузки та окропив усіх присутніх свяченою водою.


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії