//

У Львівській архиєпархії відсвяткували День катехита

«День катехита не є вписаний в жодному календарі, але ми знаємо, що є день, тих хто вчить, і тих хто сам послідує цих катехизмових правд» - сказав о. Павло Цвьок, голова Катехитичної комісії Львівської архиєпархії по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди дня катехита.

 

У Львівській архиєпархії, щорічно у День вчителя, який припадає в першу неділю жовтня разом із вшануванням вчителів відбувається і благословення катехитів своїм Архиєреєм на новий навчальний рік. Минулих років ця важлива подія відбувалася у стінах Львівської Духовної Семінарії, цьогоріч катехити отримали благословення з рук Преосвященного владики Венедикта у храмі Св. Климентія Папи (м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 70)

 

Разом з Архиєреєм на Божественній Літургії молились велика кількість катехитів з усіх куточків архиєпархії на чолі з священиками, директорами своїх катехитичних шкіл, які співслужили з владикою.

 

«Зичу Вам все більше і більше працювати над собою, ще більше пізнавати Бога і цю правду. Де б ви не були чи на уроках катехизації чи поза них, в родині чи якомусь іншому місці своєю поставою і своїм вченням репрезентували Бога, не боячись де можна говорити про Господа де ні» – промовив до катехитів владика Венедикт.

 

По завершенні Літургії владика поблагословив особисто кожного з катехитів, і побажав їм сили, наснаги і Божої підтримки на новий навчальний рік.

 

Відтак, святкування продовжились святковим фуршетом і концертом народної музики у виконанні ансамблю бандуристок «Галичанка».

 

Завершилась спільна зустріч катехитів акафістом до св. Климентія папи перед Його мощами у печері храму, та помазанням єлеєм освяченим на мощах святого

 

Роман Соколенко,

прес-служба Львівської архиєпархії

Джерело: ugcc.lviv.ua