//

У Львівській Архиєпархії відбувся практичний семінар з нової євангелізації

В рамках заходів з нагоди Року Віри, щоб  з радістю її звіщати людині наших часів, у Львівській Архиєпархії напередодні празнику Богоявління Господнього відбувся одноденний практичний семінар з нової євангелізації, на базі школи св. Апостола Андрія.

 

«Як відомо, філософсько-богословські студії не навчають практичних методів нової євангелізації, до якої сьогодні заохочує Вчительський Уряд Церкви. У нашій Церкві існують вже структури які виховують богословів і катехитів, однак, бракує структури, яка б виховувала нових євангелізаторів» у вступному слові зазначив о. Теодор Пилявський ЧСВВ, який є координатором школи св. Апостола Андрія.«Методологія школи не є традиційно дидактичною, а радше інтерактивною, тобто, перeдбачає активну участь у курсі самих учасників через динаміки, працю в групах, підсумки, анімацію, використання малюнків – плакатів та інших навчальних засобів», що сприяає  більш глибшому засвоєнні почутого і побаченого.

 

У семінарі, що відбувався у реколекційному центрі «Світлиця» взяло участь понад тридцять представників із сімнадцяти протопресвітеріатів Львівської Архиєпархії, що відповідають за питання євангелізації, катехизації та працю з молоддю. Адже сьогодні є надзвичайно важливо донести «Добру Новину», про спасіння в Ісусі Христі, до сучасної секуляризованої та зматеріалізованої особистості.

 

Семінар організувала та провела Комісія з питань євангелізації Львівської Архиєпархії за благословенням Преосвященного владики Венедикта.


Віра Ценглевич,
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua