//

У Львівській Архиєпархії роздумували над стратегією євангелізації на парафіях

15 листопада у залі засідань Львівської Митрополії відбулась ділова зустріч відповідальних за питання євангелізації із сімнадцяти протопресвітеріатів Львівської Архиєпархії. Мета зустрічі – випрацювати стратегію євангелізації у Львівській Архиєпархії, адже «євангелізація, належить до природи Церкви та є її першочерговим завданням – проголошувати словом і прикладом Добру Новину про спасіння в Ісусі Христі, скероване до усіх людей доброї волі» - у вступному слові зауважила п. Віра Ценглевич, голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії.

 

В контексті впровадження загально-церковної програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», комісія з питань євангелізації Львівської Архиєпархії УГКЦ вважає доцільним активізувати місійну діяльність на приналежній до неї території, що в свою чергу сприятиме пропагуванню християнських та моральних цінностей у приватному і суспільно-громадському житті вірних Львівської Архиєпархії.

 

«Відповідальними за ширення Божого Слова є всі члени Церкви: священики, богопосвячені особи і миряни. Тому сьогодні ми зібрались, щоб разом опрацювати спільну стратегію для Львівської Архиєпархії, в якій будуть задіяні всі комісії, щоб активізувати євангелізаційно – місійну діяльність у наших парафіях із залученням всіх вірних до більш активної участі у церковно-літургійному та громадському житті своєї парафії.» - продовжила п. Віра.

 

Своїм досвідом праці на ниві євангелізації і катехизації із присутніми поділився п. Зеновій Боровець,  катехит, доцент НУ «Львівська Політехніка»

 

Після спільного обговорення проблем і перспектив в справі поширення «Доброї Новини», учасники засідання роз’їхалися, щоб переосмисливши все почуте, подати конкретні пропозиції для опрацювання загально єпархіальної стратегії євангелізації

 

п. Віра Ценглевич

 

Довідка:

До складу Львівської Архиєпархії входить територія м. Львова, Золочівського, Пустомитівського, Яворівського районів Львівської області.

Площа Львівської Архиєпархії становить 3767 квадратних кілометрів.

Загальна кількість населення становить понад 1 165 000 осіб.

На теренах Львівської Архиєпархії діє 283 парафії, що об’єднані у 17 протопресвітеріатів

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua