//

У Луцьку презентували Катехизм УГКЦ та говорили про важливість катехитичного навчання в парафії

У Луцьку 20 жовтня 2011 року відбулися презентація Катехизму «Христос – наша Пасха» та катехитичний семінар для священиків і катехитів Луцького екзархату. Про це повідомили в прес-службі Луцького екзархату.

 

Презентація розпочалася із спільної молитви на Архиєрейській Літургії в приміщенні монастирської церкви отців василіан. Із вступною промовою до учасників презентації зверталися с. Луїза Цюпа, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, та о. Тарас Барщевський, секретар робочої групи написання Катехизму.

 

Після представлення Катехизму духовенство та катехити екзархату мали можливість взяти участь в семінарі «Катехитичне навчання в житті парафії», котрий проходив у василіанському монастирі. Семінар проводили о. Михайло Гарват, голова Митрополичої катехитичної комісії, та о. Андрій Стадницький, священик із с. Прилбичі на Львівщині. Вони звернули увагу на важливість заснування катехитичних шкіл, катехизації хресних батьків і дітей дошкільного віку, підготовки дітей до першої Сповіді та катехизації їхніх батьків, катехизації школярів, випускників, молоді, дорослих, людей похилого віку у парафіях.

 

Було запропоновано проведення реколекцій на катехитичну тематику для родин, а також наголошено на важливості співпраці із закладами освіти, зокрема богословськими, монашими чинами і згромадженнями та організації літніх таборів, екскурсій і походів.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ