//

У Лондоні вийде молитовник англіканської традиції для католиків

Наближається до завершення праця над католицьким молитовником англіканської традиції. Її готує Ординаріат для колишніх англікан у Великобританії. За словами прес-секретаря о. Джеймса Бредлі, молитовник буде яскравим прикладом того, як об'єднати традиції і церкви. Його автори опираються на Загальний Молитовник 1662 року, це до певної міри англіканська версія молитовника та інших богослужбових книги.

Планують також видати збірник творів англіканських письменників. Зміни були зроблені тільки там, де цього вимагає католицька віра. Зокрема залишили молитовні намірення про королеву, але додали молитви за Папу.

Молитовник використовує традиційну мову англіканської літургії. «Вже сама урочистість мови це свідчення нашого ставлення до Бога», – пояснює о. Бредлі. Незважаючи на те, що збірник молитов призначений насамперед для колишніх англікан у Великобританії, можливо, він буде корисний в інших країнах. «Я сподіваюся, що ця робота буде сприяти поширенню щоденної молитви серед усіх вірних», – додав представник британського ординаріату.

 

За матеріалами radiovaticana.org