//

У Лондоні католики відзначать старт Олімпіади великим богослужінням

Багато теперішніх і колишніх олімпійців зберуться 28 липня в Лондоні на велике богослужіння з нагоди відкриття літніх Олімпійських ігор. Воно пройде в Вестмінстерскій катедрі за участю католицьких єпископів Великобританії.

 

Разом зі спортсменами та багатьма католиками з усього світу в "Олімпійській Літургії" візьмуть участь Архиєпископ Вестмінстерский Вінсент Ніколс і Апостольський нунцій Архиєпископ Антоніо Меніні. Також на початку Паралімпійських ігор для спортсменів з обмеженими можливостями 8 вересня заплановано богослужіння в катедральному соборі св. Георгія в лондонському районі Саусарк.

 

Католицька Церква у Великобританії створила окреме бюро для координації своєї діяльності в період проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор. Недалеко від Олімпійського парку виник табір, в якому розмістилися сотні молодих волонтерів з багатьох країн, що підтримують різні види церковної діяльності та проекти, які проводяться у зв'язку з Олімпіадою.

 

У Вестмінстерскій катедрі і у церкві св.Франциска в районі Стратфорд будуть діяти два "центри співтовариства", відкриті щодня для спортсменів, офіційних осіб, глядачів і туристів. А молоді люди з "Джошуакамп" присвятять себе так званим місіям на вулицях і культурній програмі. Спільно з організацією "Stop the Traffik" Католицька Церква буде привертати увагу до проблеми торгівлі людьми в світі. Церква також візьме участь в олімпійській екуменічній ініціативі під назвою "Більше, ніж золото". Свою участь в ній оголосили кілька тисяч християн різних конфесій, які добровільно будуть зустрічати спортсменів і туристів в Лондоні і намагатимуться при цьому поділитися з ними своєю вірою.

 

За матеріалами: radiovaticana.org