//

У Лондоні душпастирі займуться олімпійцями

Понад 10 тисяч спортсменів з різних країн світу, які 27 липня почнуть боротися за медалі Олімпійських ігор у Лондоні, отримають повноцінну духовну підтримку. В Олімпійському селищі місцевий організаційний комітет створив спеціальний міжрелігійний пастирський центр з окремими місцями молитви п'яти основних релігій – християнства, ісламу, юдаїзму, індуїзму і буддизму. Близько 200 пастирів різних релігій будуть піклуватися про спортсменів і чиновників олімпійських федерацій. Центр також відкритий для тисяч співробітників організаційного комітету та засобів масової інформації.

 

Команди деяких країн, таких як Німеччина й Австрія, привезуть до Великобританії своїх олімпійських капеланів. Австрійською командою опікується отець салезіянин Бернхард Маєр, для якого ігри в Лондоні стануть 16-ми за рахунком. Олімпійські душпастирі будуть носити на одязі спеціальний значок з написом "Faith" (віра), глобусом та логотипами Олімпійських та Параолімпійських ігор. Проект із символами всіх дев'яти релігійних напрямків, атлети яких беруть участь в іграх, не отримав підтримки релігійних лідерів, зазначено на сайті британського організаційного комітету.

 

Особливим викликом для учасників Олімпіади з ісламських країн стане їхнє проведення під час Рамадану, коли мусульманам забороняється вживати їжу і пиття між сходом і заходом сонця. "Спортсмени, для дотримання посту, повинні будуть дуже рано вставати, щоб поїсти", – сказав Мухаммад Абдул Барі, голова найбільшої мечеті в Лондоні, який також є членом релігійно-консультативного комітету Олімпійських ігор. Однак найбільшою проблемою для спортсменів він назвав нерегулярний сон. "Як це вплине на них, залежить від індивідуальних можливостей і підготовки кожного, а також мотивації", – заявив представник мусульман на Олімпіаді.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org