//

У Лівані триває засідання католицьких патріархів Близького Сходу

Вказівки Синоду Єпископів для Близького Сходу, який відбувся рік тому у Ватикані, щоб допомогти християнам Близького Сходу краще зрозуміти події в країнах регіону і прийняти пов'язані з ними проблеми. На це вказав маронітський патріарх Бешара Рай на відкритті конференції Ради Католицьких Патріархів Близького Сходу, яка триває з 14 по 17 листопада в Бкерке недалеко від Бейрута.

 

Це вже 20-те засідання Ради, до якої належить сім патріархів, заплановане в Багдаді. Однак через складну ситуацію в цій країні, з якої масово емігрують послідовники Христа, треба було перенести конференцію в офіс керівника маронітів у Лівані. Патріарх Бешара Рай наголосив, що минулорічний Синод Єпископів допомагає християнам Близького Сходу краще розвивати взаємну солідарну співпрацю. Чи також розпочати діалог з мусульманами, іудеями і послідовниками інших релігій, що живуть в регіоні. Рада Католицьких Патріархів Близького Сходу працює над виконанням вказівок Синоду, гаслом якого є "Партнерство і любов".

 

Перед початком обговорення Ради маронітський патріарх був у президента Лівану Мішеля Сулеймана. Він обговорив з ним свій недавній візит до Сполучених Штатів і до Іраку. Пізніше Бешара Рай взяв участь в перемовинах президента Лівану з московським патріархом Кирилом. Глава російського православ’я з цього приводу визнав Ліван як приклад плюралізму та співіснування різних релігій і культур. На позавчорашній зустрічі в президентському палаці були також кілька інших православних і католицьких патріархів і єпископів, а також  Апостольський Нунцій в Лівані Архиєпископ Габріель Каччя.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie