//

У Литві збережуть спадщину Івана Павла II

На проведеному в понеділок у Міністерстві закордонних справ (МЗС) Литви заході, присвяченому представленню ініціатив щодо увічнення пам'яті Папи Римського Івана Павла II, глава МЗС Аудронюс Ажубаліс нагадав про вчення понтифіка прагнути до згоди, прислухаючись один до одного і намагатися знайти компроміс.

 

У міністерстві також була проведена акція за збереження каплички папи Івана Павла II на Горі хрестів, і представлена книга  «Дорогі Брати і Сестри», в якій розповідається про подорож Папи в Литву.

 

Це видання литовською, англійською та рідною для Івана Павла II польською мовою, за словами міністра, є актуальним і необхідним, оскільки в ньому йдеться «про великі і об'єднуючі для наших народів речі».

 

«Про те, що єдиним способом домовитися є вчитися слухати. І що справжня перемога - не побороти будь-кого, а шукати і знайти компроміс », - підкреслив важливість видання Ажубаліс.

 

Як нагадує агентство «ELTA» (http://www.elta.lt/), Іван Павло II відвідав Литву у вересні 1993 року.

 

Міністр вірить у те, що капличка буде внесена в Реєстр культурних цінностей і висловив підтримку ініціативі архітектора Альгімантаса Юкни та громаді Гінкунай по реновації цього об'єкта. Учасникам заходу було запропоновано пожертвувати кошти на порятунок каплички Івана Павла II.

 


За матеріалами «Благовест-Инфо»