//

У літургійному календарі Івана Павла ІІ згадуватимуть 22 жовтня

 

Єпископ Джон Бернард Шляга повідомив, що літургійне свято нового святого буде відзначатися 22 жовтня, тобто у річницю інавгурації понтифікату Івана Павла II.

 

Вчора в ефірі Радіо Голос єрарх оприлюднив деякі деталі процесу беатифікації та підготовки до першотравневої церемонії. Він згадав про випадок чудотворного зцілення французької монахині, підкресливши, що у Ватикану не було сумнівів щодо цього чуда, але невіруючий лікар шукав у зціленні інші причини. Він не міг знайти медичного пояснення її одужання, але не хотів погодитись, що сталося чудо, бо сам в це не вірив. Це було причиною "чутки, що це чудо сумнівне", - заявив прелат.

 

Єпископ пояснив, що єдиною реліквією І-го ступеня, тобто елементом з тіла Папи, є кров, яку перед смертю порадив узяти кардинал Станіслав Дзівіш.

 

Єрарх закликав вірних брати участь у беатифікації та святкових заходах. Він підкреслив, що для канонізації більше не треба буде вести канонічного процесу, достатньо ще одного чуда за посередництвом Івана Павла ІІ, а літургійне свято цього святого буде відзначатися 22 жовтня, як і річниця інавгурації понтифікату Папи. Зазвичай у літургійному календарі зазначають «день, коли святі народилися для неба». Однак 2 квітня, день смерті Івана Павла II, часто випадав би на Великий Піст, а навіть у Страсний Тиждень, тому вибрали 22 жовтня, річницю інавгурації його понтифікату.

 

За матеріалами ekai.pl