//

У Латвії відбулося урочисте святкування Успіння Пресвятої Діви Марії

Уже традиційно десятки тисяч латишів прибули на урочистість до марійської святині в Aглоні. Під час триденного відпусту згадували візит Івана Павла II до Латвії. В урочистостях вперше головував ризький Митрополит, Архиєпископ Збігнєв Станкевич, який закликав до того, щоб в латвійському суспільстві звільнити місце для Христа.

 

Частину дороги до Аглони віряни подолали пішки, йдучи кілька днів або навіть кілька тижнів. Загалом, пішки та на велосипедах, до храму прийшли тисяча п'ятсот паломників в 37-ми групах.

 

Основну Службу з нагоди святкування Успіння Пресвятої Діви Марії на площі перед базилікою відслужив ризький Митрополит, Архиєпископ Збігнєв Станкевич. У своїй проповіді він сказав, що "останні двадцять років політика та економіка Латвії не були піддані рятівній дії Ісуса Христа". Він закликав присутніх вибачитися в Ісуса за свої гріхи і запросити в свої серця так, щоб він змінив їхнє життя.

 

Серед інших у Літургії взяли участь президент Латвії Андріс Берзіниш, маршал Сейму Солвіта Aболтінія і колишній президент Латвії Валдіс Затлерс.

 

Напередодні святкування дня святого єпископа Meiнарда, апостола Латвії, молоді люди говорили в базиліці про дію Бога в їхньому житті. Паломники також взяли участь у здійсненні таїнства примирення, молилися перед образом Діви Марії Агнонської і слухали лекції про те, ким є людина і що таке віра, істина, безшлюбність. Їх вчили молитися за допомогою танцю. Багато паломників відвідали відкриту в крипті базиліки виставку, присвячену візиту до Латвії бл. Івана Павла II. Уже традиційно тисячі вірян поєднала вечірня Хресна Дорога. Єпископ, що провадив розважання, запросив усіх наслідувати Христа не як туристи, або байдужі спостерігачі, але як ті, хто "тримається необробленого дерева хреста".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie