//

У Лаосі, закритому для місіонерів, зростає кількість священиків

Цьогоріч 30 кандидатів готуються до священства у семінарії в Паксе, у південній частині Лаосу, 20 з них є студентами філософії і теології. «Це велика надія для майбутнього лаоської Церкви, яка має зараз тільки 15 священиків», – заявив ректор семінарії о. Адун Хонгсафонг.

 

Зараз у Лаосі приблизно 50 тисяч католиків. Церква мала чотири апостольські вікаріати, які можуть бути в розпорядженні лише місцевого духовенства. Оскільки з приходом до влади комуністів 1975 року діяльність місіонерів була заборонена. До сьогодні вони не мають права в'їзду у цю частину індо-китайського півострова.

 


Все ж від 1991 року політика уряду Лаосу до Церкви поступово змінюється на краще, – вважає ректор семінарії у Паксе. Ситуація окремих католицьких громад залежить від місцевої влади. У всій країні заборонено будувати нові церкви, але можна робити ремонт вже існуючих. Католики сподіваються, що зможуть повернути собі та відновити церкви, конфісковані комуністами. Священики, яких там лише 15, працюють в місіонерських умовах, вірні позбавлені постійного пастирського піклування. Однак, що тішить, плодом цієї ситуації стали нові покликання.

 

За матеріалами Radio Watykańskie