//

У Косово і Метохії скоєно напад на православного монаха

Єпископ Рашсько-Призренський Феодосій (Шабаліч) заявив, що недавній напад на православного монаха-серба свідчить про постійну напругу, в якій знаходяться духовенство і монашество Сербської Православної Церкви в Косово і Метохії.

 

Владика Феодосій направив послання керівникам дипломатичних місій і міжнародних сил КФОР, в якому попросив провести детальне розслідування нападу на сербського монаха Митрофана (Булаїч) з монастиря Црна-Ріка, вчиненого 13 червня в албанській південній частині Косовської Митровиці біля будівлі міської скупщини. З травмами руки і голови отець Митрофан був доставлений в хірургічне відділення міської лікарні.

 

Начальник Косовсько-Мітровацкого округу Р. Недельковіч зажадав від належних органів і від європейських представників провести всебічне розслідування, знайти і покарати зловмисників.

 

«Цей напад не тільки на монаха, але і на мультиетнічність, сербське суспільство та його культурну спадщину, православну віру і культуру. Вважаємо, що ця подія ясно свідчить про те, який стан безпеки в Косово і Метохії, скільки сербів знаходяться в безпеці і яка в дійсності їх свобода пересування », - вважає Р. Недельковіч.

 

Чиновник закликав міжнародні сили повернути статусний нейтралітет і забезпечити мир і безпеку для всіх громадян Косово і Метохії незалежно від їх національної та релігійної приналежності.

 

За матеріалами: sedmitza.ru