//

У Конго зростає кількість дітей-солдатів

Щораз більше конгійських дітей вступає до лав бунтівників. Про це інформують гуманітарні організації, які працюють в регіоні Північного Ківу, де на початку цього року виник черговий збройний конфлікт.

 

Військові сили Демократичної Республіки Конго не можуть дати ради з бунтівниками угрупування М23, які оголосили про створення власного уряду.


Очевидно, ситуація вкрай негативно відбивається на дітях: бунтівники нападають на села, з яких викрадають навіть кількарічних малят, примушуючи їх воювати. Крім того, на сході Конго знищено понад 250 шкіл. UNICEF закликає надати дітям не лише продовольчу допомогу, але і запевнити для них і базове навчання, інакше наступне покоління не матиме шансів на краще майбутнє.


Отці паллотини, які працюють у епіцентрі воєнних дій, підкреслюють, що люди постійно приходять просити їжі  і ліків. «Особливу тривогу, однак, викликає факт, що бунтівники починають створювати незалежні від держави структури влади» - стверджує о.Котва SAC.


Інституцією найвищої довіри в ці часи у Конго є Католицька Церква, яка активно працює для миру і допомоги найслабшим. Архиєпископ столиці кардинал Лаврент  Монсенгво Пасінья здійснює візитацію територій, на яких тривають воєнні дії, ведучи розмови з представниками різних суспільних груп з метою відновити мир у країні. Він закликав місцеву молодь активно включитись у побудову миру.

 

За матеріалами: radiovaticana.org