//

У конфліктах у Сирії страждають найслабші

Тотальний хаос і дезорієнтація, – так кустодій Святої Землі, францисканський священик Пьєрбаттіста Піццабалла каже про нинішню ситуацію в Сирії.


Минув рік від початку антиурядових демонстрацій у цій країні. Сьогодні в багатьох регіонах протести вилилися у відкритий конфлікт, що набуває ознак громадянської війни.

 

Францисканці разом з іншими представниками Католицької Церкви просять забезпечити задоволення основних потреб цивільного населення. Лікарні францисканців стали притулком для всіх, хто потребує допомоги, без огляду на релігію чи переконання, – розповідає о. Піццабалла.

 

Священик підкреслює, що санкції щодо Сирії і глобальна криза руйнують економіку, багато компаній збанкрутувало, туристи зникли, сільське господарство на межі занепаду. Найвищу ціну за це платять бідні, які завжди найбільш вразливі, не мають навіть доступу до питної води та електроенергії.

 

У зв'язку із заворушеннями в Сирії абсолютно нового змісту набуває францисканський заклик бути з людьми, допомагати їм у потребі, не звертаючи уваги на расу, національність чи релігію, – вважає кустодій у Святій Землі.

 

За матеріалами: info.wiara.pl