//

У колишнього камердинера Папи конфіскували 82 ящики ватиканських документів

У суботу, 6 жовтня, у Ватикані пройдуть остаточні слухання у справі про витік конфіденційних документів. Днями у суді заслухали чотирьох свідків, яких запросили адвокати.

 

Ватиканські жандарми, які робили обшук у квартирі Паоло Габріеле, уточнили, що обшук проводили тільки для того, щоб «виявити матеріали, які опублікував у своїй книзі Нуцці», і лише пізніше жандарми «усвідомили всю серйозність ситуації»: в результаті обшуку були конфісковані 82 ящики документів та електронних матеріалів. Там знайшли конфіденційні документи, підписані Папою, причому деякі з указом про їхнє знищення, документи Римської Курії, зашифровані акти державного секретаріату, а також документи, що стосуються особисто Папи Бенедикта XVI та його сім'ї. Підтверджено, що багато документів є оригіналами.

 

На слуханнях розглянули також питання недотримання стандартів утримання ув'язненого  (на чому раніше наголошував колишній камердинер), проте тепер Паоло Габріеле подякував жандармерії за створені для нього умови. Було підтверджено, що під час обшуків зробили все для захисту Габріеле і його сім'ї, а в період ув’язнення йому забезпечили зустрічі з рідними, духовну і медичну допомогу.

 

За матеріалами ru.radiovaticana.va