//

У Київсько-Житомирській єпархії РКЦ кадрові зміни

"Дорогі брати в священстві! Пройшло більше місяця від мого інгресу в Києві і тому хотів зустрітися з вами, щоб проінформувати особисто про події, які відбуватимуться найближчим часом у нашій Київсько-Житомирській Дієцезії" - це були перші слова  Архиєпископа Петра на з'їзді священиків в осередку Карітас-Спес в Зарічанах, що біля Житомира, який розпочався 12 вересня об 11 год. 

 


Спочатку усі священики зібралися у храмі, де під проводом Архиєпископа помолилися Розарій за Київсько-Житомирську Дієцезію і відмовили Літургійну молитву протягом дня. Згодом розпочалося оголошення кадрових змін в Дієцезії. Архиєпископ Мальчук проінформував, що він, враз з Єпископом Станіславом Широкорадюком, на постійно перебуватиме у Києві, де намагатиметься організувати дієцезіальну курію. Єпископ Віталій Скомаровський буде резидувати в Житомирі при катедральному Соборі св. Софії.


Ректором Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі призначено Всечесного Отця Віталія Безшкурого, дотеперішнього настоятеля парафії Христа Царя в м. Новоград-Волинський.


Архиєпископ Петро подякував Отцю Йосифу Ліпецькому, попередньому канцлеру єпископської курії в Житомирі, за плідну працю і призначив його настоятелем парафії Христа Царя в м. Новоград Волинський, а настоятелем кафедрального собору св. Софії в Житомирі призначив о. Григорія Расоленко. Також о. Сергія Серебровського, дотеперішнього вікарія парафії св. Олександра в Києві, призначено настоятелем парафії в м. Сміла. Заслуженого для Київсько-Житомирської Дієцезії отця прелата Амвросія Міцкевича призначено до Вищої Духовної Семінарії у м.Ворзелі.


Джерело: Католицький Медіа-Центр