//

У Києві вручено сертифікати випускникам програми «Основи християнської віри та служіння в парафії»

4 листопада 2012 року у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбулося вручення сертифікатів учасникам навчальної програми «Основи християнської віри і служіння в парафії». Сертифікати вручав Блаженніший Святослав у присутності директора Катехитично-педагогічного інституту УКУ с. Луїзи Цюпи, СНДМ, та голови Катехитичної комісії Київської архиєпархії о. Петра Жука.

 

Програма «Основи християнської віри та служіння в парафії» розрахована на два роки та проводиться Патріаршою катехитичною комісією у тісній співпраці з Катехитично-педагогічним інститутом УКУ. Основною метою програми є навчання і підготовка кваліфікованих катехитів для роботи в парафіях Української Греко-Католицької Церкви. У Києві сертифікатна програма почала діяти з 2010 року. Цього року її випускниками стали 24 особи. Ще близько 60 осіб продовжують своє навчання.

 

«Завдання катехитів полягає в їхній тісній співпраці зі священиками у проголошенні Слова Божого. Вони покликані власним прикладом та працею об’являти Бога живого і завжди присутнього у своїй Церкві; навчати не лише дітей, а й усіх, до кого посилає нас Творець», - зазначила с. Луїза Цюпа на урочистому врученні. А Блаженніший Святослав привітав випускників та подякував усім за готовність навчатися на таких курсах. Звертаючись до випускників, він сказав: «Ви є першими, хто отримав сертифікати у році, присвяченому вірі. Це має велике значення для вашої подальшої місії, адже ви покликані ділитися своєю вірою та передавати її іншим».

 

Департамент інформації УГКЦ