//

У Києві вручать відзнаку імені священика концтабору Майданек

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородить Відзнакою Блаженного Священномученика Омеляна Ковча, священика, який рятував євреїв під час німецької окупації, а своє ув’язнення в концтаборі вважав місією і щоденно підтримував в’язнів.

 

23 червня, четвер

Київ, Український дім (Хрещатик, 2)

14:00 — 16:00

 

Відзнака вручається за значний внесок у справі екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, соціально-харитативної та благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки.

 

Церемонію вручення Відзнаки організовує Комітет із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча, почесним головою якого є Блаженніший Любомир Гузар.

 

У церемонії візьме участь Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, під патронатом якого Комітет провадить свою діяльність, заступник голови комітету Іван Васюник та інші.

 

У заході також візьмуть участь історики Володимир В’ятрович, голова Вченої ради Центру досліджень визвольного руху та Руслан Забілий, Директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького», колишньої в’язниці КГБ і Гестапо, у якій був ув’язнений отець Ковч.

 

Запрошені дипломати різних країн, громадські діячі, політики, номінанти, представники культурно-мистецької, освітньої та наукової еліти України.

 

Детальніше з інформацією про Омеляна Ковча, цілі та завдання Комітету, а також програмою заходу Ви зможете ознайомитися на сайті kovch.com.ua.

 

Довідка:

Комітет із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча, почесним головою якого є Блаженніший Любомир Гузар, заснував у 2010 році Відзнаку Блаженного Священномученика Омеляна Ковча.

Відзнака вручається щорічно за значний внесок у справі екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, соціально-харитативної та благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки.

Відповідно до Статуту Відзнаки нагородженими можуть бути фізичні особи (громадяни Україні, іноземні громадяни та особи без громадянства) та юридичні особи, які здійснюють діяльність як в Україні, так і за її межами незалежно від їх національної, конфесійної, релігійної приналежності, світоглядних та інших відмінностей.

Перше нагородження Відзнакою відбулося у 2010 році у місті Луцьку.

Відзнаки були удостоєні непересічні особистості, чия діяльність стала прикладом для нинішніх та прийдешніх поколінь серед них польський режисер Гжегож Лінковський, ізраїльський науковець, історик та громадський діяч Аарон Вайс, український державний діяч Василь Кощинець, відомий український громадський діяч Євген Сверстюк.

 

Джерело: www.cdvr.org.ua