//

У Києві відзначатимуть День катехита

25 вересня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбудуться святкування Дня катехита. Урочистості розпочнуться об 11.00 Архиєрейською Божественною Літургією, - повідомили у Катехитичній комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

Як наголосив о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії, «завдання катехизації – зростання у вірі та вцерковлення Божого люду, і всі ми несемо відповідальність за цю святу справу».

 

Організатори запрошують дітей, молодь і дорослих на Божественну Літургію до Патріаршого собору в Києві, де єпископи уділять благословення катехитам на катехитичне служіння в парафіяльних спільнотах.

 

Після завершення Літургії та благословення катехитів на площі перед Патріаршим собором будуть звучати релігійні пісні у виконанні незрячого священика о. Вітольда Левицького.

 

Департамент інформації УГКЦ

 

Додаток:

 

"Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангелію всякому творінню.

 

Хто увірує й охриститься, той буде спасенний; а хто не увірує, той буде осуджений" (Мр. 16, 15-16). З цих слів Ісуса Христа і випливає обов’язок Церкви поширювати віру, до якого першими були покликані апостоли, від яких цей обов’язок перейняв єпископський чин, яким допомагають священнослужителі. Гідними всякої похвали є ті особи чернечого життя та миряни - катехити, які сповнені апостольського духа з великою ревністю подають особливу і просто таки необхідну для поширення віри допомогу. При цій нагоді варто пригадати про обов’язок пароха(адміністратора) належно організувати парафіяльне катехитичне життя, заснувавши катехитичну школу, де всі без винятку  зможуть глибше пізнавати Божу науку. Слуга Божий, митр. Андрей Шептицький звертаючись до духовенства так промовляв: «Катехизація  - це перший і рішучо найважніший обов`язок  душпастиря. Хто його не сповняє, йому можна слушно зробити закид цілком не совісного душпастирування. Хто, відповідно,  дбає про молодь шкільну і виховує її на добрих християн, цей заслуговує на всяке признання (1901р.,січня 30, Крехів, Пастирське послання Митрополита Андрея до духовенства).

 

Джерело: www.ugcc.org.ua