//

У Києві відбудеться V Міжнародний фестиваль християнської книги

Фестиваль триватиме з 7 по 10 квітня. На ньому зберуться видавництва й дистриб'ютори, що представляють літературні служіння різних конфесій і деномінацій.

 

 

На думку доктора філософських наук, завідувача відділу сучасних релігійних процесів Інституту філософії НАН України Людмила Филипович, ця подія свідчить про розвиток християнського сегменту у видавничому бізнесі. «Я як філософ, релігієзнавець знаходжу тут багато цікавих видань з герменевтики, історії християнства, богослов'я», – продовжила Л. Филипович.

 

 

Спеціальним гостем фестивалю стане Вільям Пол Янг, автор світового бестселера «Хижа», перекладеного 37 мовами і виданого загальним тиражем понад 15 мільйонів екземплярів у 40 країнах світу. Його візит приурочений до виходу українського видання книги. «Я ніколи раніше не був у країнах колишнього Радянського Союзу, і ближче ніж Східна Німеччина і Сербія не наближався до цієї території, – прокоментував свій приїзд письменник. – Але не тільки тому я з нетерпінням очікую поїздки в Україну. Мої предки по материнській лінії були українцями, що робить цей візит дуже важливим і значущим для мене. І, звичайно ж, я чекаю зустрічі зі своїми українськими читачами, дружнього і щиросердого спілкування з ними».

 

 

Спеціально для учасників, в рамках проекту «Школа християнського книговидання», будуть організовані семінари з авторського права, маркетингу, використання Інтернет-ресурсів в діяльності видавництв (соціальні мережі, блоги, відеосервіси тощо), про ринок електронних книг та інші теми. «Книговидання вступило в нову епоху – в еру e-book (електронної книги) і глобального інтернет-маркетингу, тому ми вирішили приділити особливу увагу цими напрямками», – розповідає організатор фестивалю Тарас Бойко.

 

 

Один з провідних маркетологів України Ігор Дідок, який проведе один з семінарів, впевнений в необхідності впровадження сучасних маркетингових технологій. «Якщо християнські видавництва хочуть гідно представляти свою продукцію на ринку, то їм це просто необхідно», – підсумував експерт.

 

 

На фестивалі будуть підведені підсумки і вручені нагороди переможцям Першого конкурсу християнської літературної критики. А також будуть визначені лідери продажів християнської книги 2010 року.

Автори проведуть зустрічі з читачами, автограф-сесії та майстер-класи для письменників і літературознавців.

Девід Бейкер, письменник-романіст із США, що презентував на минулому фестивалі чотири історичні романи («Зваблювання Єви Фольк» і трилогію про хрестові походи дітей «Мандри душі»), цього року представить аудиторії нову книгу «Небесні мечі», яка оповідає про життя маловідомих героїв Великої хартії вольностей. На минулому фестивалі американського автора вразила атмосфера заходу – люди цікавилися книгами, обговорювали їх. «І в цьому криється непідробна жага до духовного пізнання і зростання, – згадує Д. Бейкер. – Також я був вражений відчуттям свободи в країні, де колись пригнічувався інтелект і християнське мислення».

 

 

Доктор філософських наук Михайло Черенков презентує свою нову роботу «Культура впливової меншості» про покликання християнства, яке опинилось в статусі меншини в постхристиянському світі. «Фестиваль привертає увагу видавців і читачів до гідної, духовної літератури, – констатує філософ. – Наша країна вже аж ніяк не найбільше читає; а якщо і читає, то не серйозну, морально корисну літературу. Тому видавці, автори і читачі повинні зустрічатися для зміцнення взаємних зв'язків та підтримки».

 

 

Пастор і засновник найбільшого в СНД реабілітаційного центру для дітей «Республіка Пілігрим» Геннадій Мохненко познайомить читачів зі своїм документальним романом «Непедагогічна поема», в якому розповідається про багаторічний досвід боротьби з дитячою і підлітковою наркоманією, алкоголізмом та безпритульністю. «Мені хотілося б передати читачам пристрасть до чесноти, яка приносить найбільшу з земних радощів – радість бути джерелом добрих змін у долях дітей», – коментує свою участь у фестивалі пастор Мохненко.

 

Джерело: РІСУ