//

У Києві та Донецьку відбулися семінари для катехитів

23 - 25 березня 2012 року у містах Києві та Донецьку  представники Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ разом з катехитичними комісіями Київської архиєпархії та Донецько-Харківського екзархату провели семінари для катехитів. Катехити мали змогу більше дізнатися про Сім Святих Таїнств. Про це повідомив о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

За словами організаторів катехитичних семінарів, їх метою було допомогти катехитам у розвитку і покращенні педагогічних здібностей. Так, зокрема у донецькому катехитичному осередку науки о. Сергія Паламарчука дозволили заглибитись у суть Таїнств; про катехитичну методику розповіла, с. Людмила Панасюк із Згромадження Сестер Служебниць. «Молитва,  навчання, спілкування, ділення досвідом, робота в групах, свідчення, малювання, гумор – ці щедрі Божі подарунки, що ми їх отримали за цей час не минули надаремно. З таким духовним багажем ми готові іти на поклик Господа «ідіть і навчайте»”– поділилася своїми міркуваннями Людмила Федоряченко, катехит із Донецько - Харківського екзархату УГКЦ.

 

У м. Києві катехитичний семінар провели о. Петро Жук, голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії УГКЦ та п. Наталія Сиротич в приміщенні благодійного фонду «Карітас» на тему: «Святі Таїнства в житті катахита на парохії». «Подібна подія – це чудова нагода для катехитів зустрітися разом та поспілкуватись про труднощі, з якими вони зустрічаються впродовж своєї катехитичної діяльності та поділитися досвідом праці на місцях», - розповідає  о. Петро Жук.

 

Семінар у Києві завершився Архиєрейською Божественною Літургією та благословенням Патріарха УГКЦ  Святослава (Шевчука) у Патріаршому Соборі Христового Воскресіння УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ