//

У Києві почалось будівництво нового католицького храму, але...

Перед Вербною неділею будівельна фірма розпочала встановлювати тимчасову огорожу, необхідну для будівництва нового католицького храму в м. Києві. Однак деякі мешканці прилеглих будинків її знищили, стверджуючи, що їм не потрібно там жодного будівництва, що нехай там краще буде футбольне поле або ж пустище, щоб було місце, де можна вигулювати собак...

 

 

У 2004 році католицька громада св. Франциска отримала в Оболонському районі м. Києва земельну ділянку під будівництво храму, яка в 2010 році перейшла в постійне користування Церкви. На сьогоднішній день парафіяни збираються на богослужіння в маленькій капличці, яка не може вмістити всіх охочих, а до найближчого храму потрібно їхати понад 10 км. Тому існує потреба будівництва нового храму, у якому зможуть молитися всі віряни, яких, за словами настоятеля парафії о. Франциска Ботвіна, в цій частині міста проживає близько 1 тис. осіб. Цієї весни було заплановано розпочати зведення храму, що, нажаль, зустріло спротив серед мешканців цього району, які різним чином намагалися унеможливити будівництво.

 

Тому сьогодні та завтра віряни з різних парафій Києва збираються біля вищезгаданої земельної ділянки, щоб своїми молитвами та присутністю підтримати справу початку будівництва храму і допомогти мирним шляхом поставити огорожу. Після встановлення огорожі планується освячення території та розміщення на ній хреста.

 

Підтримаймо у своїх молитвах цю справу, нехай Воскреслий Господь також наповнить духом миру всіх мешканців Києва, щоб вони відкрили для Нього двері свого серця.

 

Джерело: Католицький Медіа-Центр