//

У Києві перебуватимуть мощі Святого Антонія Падевського

27 листопада 2011 року в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ перебуватимуть мощі Святого Антонія Падевського. В цей день у Патріаршому Соборі відбудеться урочисте виствлення мощей святого Антонія для почитання, як рівно ж служитимуться Божественні Літургії українсько-візантійського та латинського обрядів.

 

«Київ є останнім містом на шляху прощі мощей Святого Антонія Падевського по Україні. До того, як Святий прибуде в столицю нашої держави, він відвідає Волинь, Галичину, Закарпаття, Прикарпаття і Одещину. На завершення ми на Київських Горах молитимемось про заступництво Великого Отця Церкви і Чудотворця, і про особливу опіку над нашим народом», - розповідає о. Тарас Валах, відповідальний за організацію прощі мощей Святого Антонія Падевського у Київській архиєпархії.

 

Святий Антоній Падевський (15 серпня 1195 — 13 червня 1231) — португальський францисканець, теолог, проповідник, святий.

 

Народився в Лісабоні. В 1210 році вступив в орден августинців, у 1221 перейшов до францисканців. Був місіонером в Марокко. Особливо відомий своїм проповідництвом серед єретиків Південної Франції та Північної Італії. За згодою Франциска Ассизького став першим в ордені викладачем теології. Викладав у Болоньї, Монпельє, Тулузі в 1222—1232 роках. Помер в Падуї.

 

Був канонізований папою Григорієм ІХ в 1232 році. Вважається святим покровителем Португалії. Вважався чудотворцем, покровитель убогих, опікун у родинних справах. Віруючі християни вважають, що він допомагає знайти загублені речі.

 

Програма перебування мощей св. Антонія в Києві


(27 листопада, Патріарший Собор Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська 5, Метро «Лівобережна»))

7.30 – Божественна Літургія
8.30 – виставлення мощей св. Антонія Падевського
9.00 - Божественна Літургія
11.00 – Архієрейська Божественна Літургія

14.00 - Божественна Літургія (Меса) в латинському обряді

 

Прес-служба Київської архиєпархії