//

У Китаї виник фонд для боротьби з примусовими абортами і стерилізацією

Міжнародна група із захисту прав людини оголосила про створення нового фонду для допомоги в боротьбі з примусовим абортами в Китаї, які роблять для забезпечення дотримання політики однієї дитини в країні. Боб Фу, голова "China Aid Association", повідомив, що фонд, заснований цією некомерційною організацією, допоможе найняти адвокатів для захисту сімей, яких змушують вчинити аборт, а також заплатити штраф, щоб уникнути примусового аборту. Кошти будуть використані також на інформаційну кампанію проти примусових абортів та стерилізації в країні. Фу переконаний, що "в перспективі це зло має припинити своє існування, коли китайський народ постане і почне вимагати цього".

 

Він звернув увагу на нещодавній трагічний випадок з Фен Дзянмей, китаянкою на сьомому місяці вагітності, яку доставили в лікарню, де їй насильно зробили аборт тільки тому, що вона і її чоловік не змогли виплатити державі штраф за народження другої дитини .

 

На думку Боба Фу, "міжнародне співтовариство також має вимагати від китайського уряду покласти край практиці, яка робить сучасний Китай варварською державою".

 

За матеріалами:  radiovaticana.org