//

У Китаї пообіцяли боротися з селективними абортами

Китай строго дотримується політики однієї дитини, це, а також традиційні переваги для хлопчиків у поєднанні з можливостями сучасної ультразвукової технології, призвело до зросту абортів дітей жіночої статі. Китай цього тижня пообіцяв посилити дотримання закону, що забороняє селективний аборт з причини небажаної статі, оскільки співвідношення статі новонароджених в цій країні сягнуло критичної межі.

 

«Китай є країною з особливим ставленням до чоловіків, саме тому такі популярні селективні аборти, які досягають немислимих в інших країнах масштабів», – сказав Джозеф Міні, директор Міжнародної організації з дотримання прав людини (HLI).

 

Вже зараз в Китаї на кожних 119 новонароджених хлопчиків припадає 100 дівчаток, причому у деяких провінціях розрив сягає навіть співвідношення 130 до 100 відповідно.


Фахівець переконаний, що такому показнику сприяє не тільки ставлення батьків до  статі своєї дитини – сина вважають ціннішим, як того, хто продовжить їх рід, а дочку – втраченою дитиною для батьків, оскільки вона вийде заміж і візьме прізвище чоловіка, – а й тривала політика однієї дитини, яку веде уряд.

 

 За матеріалами news.va