//

У Китаї поліція викрала чотирьох католицьких єпископів

Впродовж останніх кількох днів у китайській провінції Гуангдонг зникнуло четверо католицьких єпископів, котрі є у повному сопричасті з Апостольською Столицею. Їх забрала місцева поліція з метою провести чергове незаконне єпископське свячення. Місцеперебування владик зараз невідоме.


Єпископські свячення о. Хуанга без папського мандату заплановані на 14 липня в Шантоу. Місцеві мешканці повідомляють, що один з єпископів плакав під час затримання. Ще один єпископ зникнув кілька днів тому, його вірні постійно моляться за нього і священиків, котрі залишаються вірними Церкві.


Окрім цих чотирьох владик, участь у нелегальних свяченнях мають взяти ще четверо єпископів, що перебувають у сопричасті з Папою.


За останні дні в Китаї з’явились картинки, на яких зображений молодий чоловік у футболці з написом «Щоб уникнути екскомунікації, слід ліквідувати незаконні хіротонії». Для багатьох вірних це знак болю і образи, викликаний незаконними хіротоніями, що проводилися впродовж останніх місяців.


За цією пишномовною «євангелізацією» криється проект контролю над усіма єпископськими свяченнями. Доказом цього є запланована хіротонія у Шантоу, де кандидат о. Хуанг Бінгжанг був обраний на засіданні Патріотичної асоціації, якою управляє влада. Крім того, ця єпархіє вже має єпископа Жуанга Джіанджіана, котрого таємно висвятили за згодою Апостольської Столиці у 2006 році.


За матеріалами Vatican Insider