//

У Китаї надруковано більше 100 мільйонів Біблій

Єдина друкарська компанія, уповноважена друкувати Біблії в Китаї, оголосила днями, що в країні надруковано більше ста мільйонів Біблій, повідомляє CNL-NEWS з посиланням на Christian Telegraph.

 


Кві Жонг, глава ради компанії Amity Printing Co. Ltd., сказав, що 100 мільйонний екземпляр був надрукований в липні, повідомляє Xinhuanet. Його компанія надрукувала 60000000 Біблій (у тому числі окремі видання мовою національних меншин) та 40 мільйонів екземплярів на більш ніж 90 мовах для 70 різних країн і регіонів світу.

 


Amity Printing друкує Біблії з 1988 року, коли компанія почала діяти як спільне підприємство Об'єднаних Біблійних Товариств (UBS) і Amity Foundation.

 


Майкл Перей, генеральний секретар UBS, сказав: «У сьогоднішньому цифровому світі, який швидко розвивається, багато хто все ще тужить за родинним і духовним спілкуванням. Бідні християни в сільській місцевості Китаю все ще чекають на свої перші Біблії. І я сподіваюся, що ці довгострокові відносини UBS будуть продовжувати відкривати можливості для зміни життя китайського народу ».

 


Сьогодні в Китаї більше 16 млн християн, 55 тисяч церков і місць зібрань, сто тисяч добровольців і 36 тисяч місіонерів.

 


Але деякі вважають, що кількість християн в Китаї набагато більша, ніж повідомляє уряд, тому що багато християн поклоняються окремо від церков, контрольованих урядом. Стаття, яка з'явилася в травні 2011 року в журналі First Things наводить цифру в 70 мільйонів, виходячи з різних досліджень про число християн у Китаї в 2011 році.

 


У 2010 році Біблійне Товариство Британії повідомило, що зростання церкви в Китаї занадто швидке для видавців Біблії, щоб встигати за ним. Християни, які живуть у сільських районах, або ті, хто не належать до церков, часто не мають своєї Біблії. Не всім книгарням в Китаї дозволено продавати Біблії, є тільки 70 торгових точок, де їх можна реалізовувати.

 

Церква в Китаї стикається з багатьма проблемами. Навіть, якщо там 70 мільйонів віруючих, християни становлять усього трохи більше 5% населення країни.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv