//

У Кіркуку освячено монумент на згадку про християн, убитих після вступу американських військ до Іраку

Архиєпископ Луїс Сако, глава католицької єпархії іракського Кіркука, очолив церемонію освячення меморіалу в пам'ять про 36 християн, які були вбиті в цьому місті, починаючи з часу вступу американських військ до Іраку в 2003 р.

 

Архиєпископ Сако сказав, що освячення меморіалу, яке збіглося у часі з повним виведенням американських військ з Іраку, має символізувати настання часу згоди між усіма жителями Іраку.

 

У церемонії освячення пам'ятника християнським мученикам також взяли участь п'ять італійських лікарів, які прибули в північний Ірак в рамках гуманітарної місії, що спонсорується єпархією Кіркука. Архиєпископ Сако попросив їх прийняти участь у наданні медичної допомоги групі пацієнтів, незалежно від їх релігійної приналежності.

 

Меморіал пам'яті християнських мучеників є стелою із зображенням Христа і меморіальною дошкою з іменами всіх загиблих християн. Пам'ятник встановлено на території кафедрального собору Кіркука.

 

15 грудня на урочистій церемонії військової американський прапор був спущений та 4 тисячі американських солдатів, що знаходилися в Іраку, вирушили додому, куди вони повинні прибути до 31 грудня. Війна забрала життя 4500 американських солдатів і понад 100 тисяч іракців.

 

За матеріалами sedmitza.ru