//

У християнському кварталі південно-ліванського Тиру скоїли теракт

Два вибухи сталися в середу, 16 листопада, у християнській частині міста Тиру, на півдні Лівану.

 

«У результаті теракту, що стався о 5 ранку в Тирі, не зафіксовано загиблих чи постраждалих, проте було завдано значної шкоди майну», – розповів представник служб безпеки.

 

Армійські підрозділи оточили місцевість, за фактом вибухів розпочали розслідування.

 

Один з вибухів стався в нічному клубі готелю Elissa Queen, що розташований на набережній Тиру. Готель і сусідні будівлі були негайно евакуйовані. Нічний клуб при готелі був одним з улюблених місць співробітників ООН у південному Лівані.

 

Другий вибух відбувся в магазині алкогольних напоїв, в християнському кварталі Тиру, поліконфесійного міста, що є особливо популярним серед туристів у літній період.

 

У зв'язку з антиалкогольної компанією, яку проводили цього року в південному Лівані, багато алкогольних магазинів, що в основному є власністю християн, були змушені закрити, що призвело до значних збитків і розорення власників.

 

Незважаючи на те, що алкоголь заборонений на територіях, яку контролює шиїтська воєнізована партія Хезболла і радикальні сунітські рухи, проте продаж алкогольних напоїв достатньо поширена в Лівані, який вважається однією з найбільш ліберальних країн в арабському світі.

 

За матеріалами: sedmitza.ru