//

У храмах греко-католицьких церков Києва проводиться акція «Взуття – в’язням»

Організаторами акції, яка відбудеться 23 жовтня,  виступили волонтери центру пенітенціарного душпастирства при Патріаршій Курії УГКЦ на чолі з отцем Костянтином Пантелеєм.

 

Метою акції є зібрати взуття для вихованців прилуцької виправної колонії.

 

Найближчої неділі після першої та другої Літургії в усіх греко-католицьких храмах столиці волонтери прийматимуть взуття.

 

«Акція проводиться вже вдруге. Вперше ми проводили подібну акцію на весні цього року в Києво-Могилянській академії. Цього разу ми вирішили долучити також чотири греко-католицькі храми Києва -  храм Василія Великого, Миколи Доброго, Святого Миколая та Патріарший Собор Воскресіння Христового», – коментує координатор волонтерського руху пенітенціарного центру УГКЦ Христина Шонь.

 

Волонтерський центр пенітенціарної служби УГКЦ займається служінням ув'язненим, котрі перебувають у виправних колоніях чи під слідством. З грудня 2010 року волонтери пенітенціарного центру регулярно відвідують вихованців Прилуцької  колонії для неповнолітніх.

 

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу громадськості до людей «важких» для суспільства і показати, що вони теж потребують духовної та матеріальної опіки.  А заодно хочемо  залучати нових волонтерів для подальшого служіння людям, які потребують особливої уваги. Мусимо брати до уваги слова Христа: «Я був у в'язниці, а ви мене не відвідали»(Мт 25:43), – розповів  Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

 

Долучитись до акції  можна звернувшись у волонтаріат пенітенціарного служіння УГКЦ:

098 944 23 17       Христина

098 422 92 21       о. Констянтин

 

Джерело: RISU