//

У Хорватії нагородять християнських музикантів

Цього року хорватська дискографічна нагорода «Porin» вручена і в нових, для цього престижного змагання музикантів, категоріях, – за найкращі альбоми духовної та різдвяної музики.


Переможцем у номінації «Найкращий альбомом хорватської духовної музики» цьогоріч журі визнало музичний християнський гурт «Ben Hur» з альбомом «Isuse dođi» («Ісусе прийди»). А номінацію «Найкращий різдвяний альбом» присудили етнографічному пісенно-танцювальному гурту «Lado» за альбом «Božićni koncert Lado» («Різдвяний концерт Ладо»).


Довідка «Католицького Оглядача»: «Porin» – найпрестижніша дискографічна нагорода у Республіці Хорватія, заснована 1993 року. Відтоді нею нагороджують у практично всіх музичних категоріях. Від 2000 року цю нагороду факультативно отримували і виконавці християнської музики, а також від 2007 року – виконавці різдвяної музики. Вперше 2011 року ці дві категорії внесено до списку обов’язкових.


Переможців кожної номінації нагороджують кришталевою статуеткою заввишки 30 см, а також грошовою винагородою, розмір якої не розголошують.

 

Джерело: ІКА