//

У Херсоні висвячений диякон для Одесько-Кримського екзархату

Новий диякон, висвячений єпископом Василем (Івасюком) в Херсоні на свято святого Володимира Великого, поповнив спільноту духовенства Одесько-Кримського екзархату Української Греко-Католицької Церкви 28 липня.

 

Новопоставлений диякон Михайло Мільчаковський в 2011 році успішно закінчив Івано-Франківську духовну семінарію.

 

«Час минає дуже швидко, — каже владика Василь. — Шість років тому до мене підійшов Михайло зі своїм батьком просити про благословення навчатися у духовній семінарії. А сьогодні він вже є людиною, посвяченою на службу Церкві в особливий спосіб.»

 

За словами єпископа, священство — це покликання, яке слід розуміти в трьох головних цитатах Святого Письма: «не ви мене вибрали, а Я вас вибрав», «добрий пастир життя своє кладе за овець», «як Мене Отець полюбив, так Я вас полюбив».

 

«В цих висловах Євангелія від Івана бачимо серце і душу доброго пастиря, — пояснює Одесько-Кримський екзарх. — Він не жаліє своїх сил, а іде принести добрий плід. Церква радіє за молодого диякона Михайла, що він готовий покласти своє життя за кожну родину у служінні Церкві. Сьогодні маємо молодих людей, котрі з радістю хочуть продовжити цю нелегку працю, розпочату Святим Володимиром», — пояснив єпископ.

 

«За словами апостола Павла, бажаємо йому бути добрим пастирем і стати одним цілим з Христом так, щоби він міг сказати: „живу вже не я, а живе в мені Христос», — підкреслив владика Василь.

 

Джерело: www.ugcc.od.ua